torstai 7. syyskuuta 2017

ODA-kokemuksia ja muita kuulumisia

Syksy on lähtenyt ODA:ssa vauhdikkaasti käyntiin ja töitä paiskitaan hartiavoimin joka suunnalla. Tekninen tiimi työstää itse ODA-tuotetta ja tuotetta pilotoivat ammattilaiset valmistautuvat kukin tahoillaan pilotointiin.

Ensimmäinen ODA-proto käynnistyi kesäloman kynnyksellä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yhteispäivystyksessä. Siellä ammattilaiset ovat toimineet edelläkävijän roolissa sekä itse pilotointimallin että ensimmäisen oirearvion sisällön validoinnin suhteen. Olemme oppineet jo paljon tästä ensimmäisestä pilotoinnista ja eläneet, kuten olemme tiimejäkin opettaneet, eli säätäneet toimintamallejamme LEAN-periaatteiden mukaisesti.

Olemme myös käynnistäneet ODA-kokemukset -esittelyt, joissa ODA-pilottien ammattilaisen pääsevät jakamaan vuorollaan kokemuksiaan kehittämistyöstä muille kuntatoimijoille. Ensimmäisenä vuorossa oli Turku, joka esitteli ulkomaalaistoimistossa asioivien pakolaistaustaisten maahanmuuttajien uudistettua asiakasprosessia. Turun kokemuksia oli kuuntelemassa ODA-kunnista yli 40 ammattilaista, jotka työskentelevät pakolaistaustaisten maahanmuuttajien parissa. Keskustelu oli vilkasta ja Turussa käytössä ollut esitietolomake haluttiin heti kokeiluun muuallekin. Kiitos vielä Turulle hyvästä esittelystä ja kaikille kuuloilla olleille aktiivisesta keskustelusta! Myöhemmin tulemme laajentamaan ODA-kokemukset -tilaisuuksia myös ODA:n ulkopuolisille kuulijoille.

Kuntapilottien esittelyt jatkuvat syksyn aikana seuraavasti:


11.9. Oulu ja Tampere esittelevät vammaispalvelujen asiakkaaksi ohjautumisen prosessia
25.9. Sodankylä, Lahti, Oulu ja Tampere esittelevät läheis- ja omaishoidon asiakasprosessia
9.10. Eksote ja Oulu esittelevät oirearvio-prosessia hyvinvointikeskuksessa
23.10. Jyväskylä ja Tampere esittelevät verenpainepotilaan hoitopolkua
6.11. Espoo esittelee raskausdiabetestä sairastaneen seuranta-prosessia
20.11. Helsinki,Tampere ja Oulu esittelevät paljon palveluita tarvitsevien tuen prosessia
4.12. Joensuu, Porvoo ja Lahti (PHHYKY) esittelevät työttömän työkyvyn arvion prosessia


Pääsemme siis kuulemaan vielä useita erilaisia kokemuksia syksyn aikana. Tervetuloa mukaan!Teksti: Leena Latva-Rasku, ODA-hanketoimisto


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti