tiistai 23. elokuuta 2016

Kustannus Oy Duodecim toimittaa tietämyskannan kansalliseen sähköiseen sote-palvelukokonaisuuteen

Lokakuussa 2018 sosiaali- ja terveyspalveluja voi saada nopeasti ja esteettömästi ympäri vuorokauden kaikkialla Suomessa. 14 kunnan ja sairaanhoitopiirin yhteisessä ODA-hankkeessa kehitetään sähköinen sote-palvelukokonaisuus, joka tuo yhteen potilas- ja asiakastietojärjestelmien tiedot, asiakkaan itse tallentamat arviot ja seurantatiedot sekä tietämyskannan, joka tekee päätelmiä em. tietojen perusteella. Kun palvelukokonaisuus valmistuu, se on kaikkien kuntien käyttöönotettavissa ilman kilpailutusta. Palvelukokonaisuudelle etsitään vielä nimeä.

Henkilökohtaista palvelua sähköisesti
ODA-hankkeessa kehitettävään sähköiseen palvelukokonaisuuteen kuuluvat älykkäät oirearviot, älykkäät hyvinvoinninarviot, hyvinvointitarkastukset ja -valmennukset sekä hyvinvointisuunnitelma. Ne ohjaavat käyttäjänsä oikean tiedon äärelle, auttavat ongelmatilanteiden ratkaisemisessa, antavat toimintasuosituksia ja ohjaavat tarkoituksenmukaisen palvelun pariin. Palvelu perustuu käyttäjän omiin tietoihin ja on siten aina henkilökohtaista.

Kustannus Oy Duodecim voitti kilpailutuksen ensimmäisen osan
KL-Kuntahankinnat Oy kilpailuttaa sähköiseen palvelukokonaisuuteen tarvittavat tekniset ratkaisut kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa kilpailutettiin palvelun älykkyyden mahdollistava tietämyskanta ja algoritmit, joiden toimittajaksi kesäkuussa tehdyllä hankintapäätöksellä valittiin Kustannus Oy Duodecim. Lopullinen puitesopimus on tarkoitus allekirjoittaa elokuun aikana.
Toisessa vaiheessa kilpailutetaan järjestelmän tekninen toteutus. Keväällä pyydettyjen osallistumishakemusten perusteella KL-Kuntahankinnat Oy on päättänyt jatkaa neuvotteluja neljän toimijan kanssa: CGI Suomi Oy, Fujitsu Finland Oy, Mediconsult Oy:n ja Solita Oy:n muodostama ryhmittymä sekä Tieto Finland Oy:n ja Tieto Healthcare & Welfare Oy:n muodostama ryhmittymä. Toisen vaiheen kilpailutus viedään loppuun vuoden 2016 aikana.

Sähköinen palvelukokonaisuus muuttaa toimintatavat
Sähköinen palvelukokonaisuus myllää sosiaali- ja terveydenhuollon perinteiset toimintatavat, jotka perustuvat ajanvaraukseen ja vastaanottokäynteihin. Ensimmäiset kokeilut alkavat vuoden 2016 loppupuolella. Kaikki kokeiluihin osallistuvat yksiköt osallistuvat muutosvalmennukseen, jonka osana uudet toiminnalliset prosessit suunnitellaan ja testataan. 

Lisätiedot
Harri Ojala, Hankinta-asiantuntija,ict  KL-Kuntahankinnat Oy, puh. 050 468 6738, harri.ojala@kuntahankinnat.fi

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti